zondag 5 februari 2012

Een bijzondere opdracht!

Of ik ook een spreidbroekje kan na maken?
Ja..., ik kan eigenlijk alles (na) maken. "Maar is dat niet van gips dan?" Nee dus, heb ik nu geleerd. Ze zijn er ook van heel lelijk en oubollig tafelzeil. Moet vreselijk zweten lijkt me voor zo'n klein hummeltje.
Het bericht krijgen dat je kindje een spreidbroekje aan moet is al erg genoeg!
Dus maakte ik voor het kleine ding deze twee vrolijke, eigentijdse pakjes. (heb het tafelzeil exemplaar als patroon gebruikt.)
Het binnenwerk, de metalen latjes die de beentjes uit elkaar houden, blijven origineel en worden in het inzetstukje geschoven zoals dat ook bij het zeil-gevalletje gebeurd. (jammer dat ik van het origineel geen foto heb)

Hello Kitty

inzetstukje waar het ijzerwerk in geschoven wordt

beschermhoesjes voor de schouderbandjes

vrolijk toch?

balletmeisje was zo vriendelijk om even te showen
Zo wordt een noodzakelijk kwaad weer wat minder erg.


Voor de duidelijkheid: De pakjes die ik gemaakt heb zijn een exact kopie van het origineel, met de juiste maten/afmetingen, zodat het niets afdoet van de werking van het spreidbroekje!
De behandelend arts heeft hier niets op tegen.

4 opmerkingen:

 1. OOO, ik had gehoopt dat ik die vroeger ook had mogen dragen lelijk of niet(Dan had ik er nu niet zo bij gelopen/gewacheld)Dat heb je super gedaan. Deze zien er idd beter uit dan die met oubollig tafelzeil. dat heb je goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw dat is goed zeg....daar zal het kleine meisje blij mee zijn.
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wist niet dat het bestond dus ik ben weer wat wijzer en het ziet er in iedergeval heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht ook altijd dat het spreidbroekje alleen maar in een gips variant bestond, maar ik begrijp dat er dus ook een andere soort bestaat... En wat een leuk idee om er dan eentje te maken van een mooie stof met een lief motiefje er op!! Het is al erg genoeg dat je als kindje zoiets aan moet en als ouder dat je dit je kindje aan moet doen, al weet je dat het voor het kindje haar gezondheid is...dus als je er dan toch heel leuk uit kunt zien is dat alleen maar heel positief! Groetjes, Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen